Member Area
Nahajate se v:
Program Svit na Festivalu za tretje življenjsko obdobje Natisni E-mail

Program Svit bomo tudi letos predstavljali na že 9. Festivalu za tretje življenjsko obdobje, ki bo potekal v Cankarjevem domu v Ljubljani od 30. septembra do 2. oktobra 2009.

V okviru festivala smo pripravili posebno predavanje o tem, kako lahko organizacije, združenja in posamezniki pomagajo programu Svit reševati življenja. Predavanje bo 30. septembra ob 13.30. Naslednji dan, 1. oktobra, pa bo od 10.00 do 12.00 potekala delavnica, na kateri se bo mogoče podrobno seznaniti s programom, načini vključevanja, pravilnimi postopki pri sodelovanju v programu, pa tudi z zdravljenjem morebitnih odkritih bolezni debelega črevesa. Na delavnici bodo sodelovali ugledni zdravstveni strokovnjaki, pa tudi ljudje, ki so se sami spopadli z zahrbtno boleznijo – rakom na debelem črevesu.

Predavanje in delavnica bosta sproti prevajana v znakovni jezik, prevajanje v znakovni jezik pa bo 1. oktobra od 14.00 do 18.00 zagotovljeno tudi na razstavnem prostoru Programa Svit. Zato vse gluhe in naglušne takrat še posebno vabimo, da nas pridejo obiskat – z veseljem bomo odgovorili na vsa vprašanja!
banner-f3o_09.jpg

Preberi več...
 
Evropski teden mobilnosti Natisni E-mail

Od 16. do 22. septembra bo potekal Evropski teden mobilnosti.

Moto letošnjega Evropskega tedna mobilnosti (ETM) "Dobra klima mojega mesta" želi meščanke in meščane opomniti, da "klimo" v mestih ustvarja tako kakovost okolja (zrak, hrup, prometna varnost, javne površine) kot tudi socialna povezanost prebivalcev in splošno vzdušje ter opozoriti na posledice podnebnih sprememb, ki jih mnogi strokovnjaki uvrščajo med največje okoljske, socialne in ekonomske grožnje človeštvu. Glavni poudarek dejavnosti bo spodbujanje uporabe javnega prevoza, alternativnih prevoznih sredstev in hoje.

Ves teden bodo potekali različni dogodki, še posebej ob dnevu brez avtomobila, v torek, 22. septembra. Vabimo vas, da se dogodkov udeležite.

CINDI aktivno sodeluje s predstavitvijo projekta spodbujanja vseživljenjskega kolesarjenja Life Cycle, pri kolesarjenju s podžupanom,  informiranjem o pozitivnih učinkih kolesarjenja na naše zdravje za šolarje (četrtek, 17.9.), organizacijo preizkusa hoje na 2 kilometra (sobota, 19.9. od 9h do 11h pri Koseškem bajerju), pri predstavitvi društva ljubiteljev starodobnih koles Dimeki (nedelja, 20.9.) in osrednji prireditvi in orientacijskem kolesarjenju za vrtčevske otroke (torek, 22.9.).

Pregled dogodkov in prireditev ob Evropskem tednu mobilnosti 2009 v Ljubljani

 
  • Slovensko
  • English

Anketa

Ali ste se že kdaj udeležili delavnic Programi svetovanja za zdravje v zdravstvenih domovih?
 

Vizitka

CINDI Slovenija

Nacionalni inštitut za javno zdravje
Center za upravljanje programov preventive in krepitev zdravja

Zaloška 29
1000 Ljubljana
Tel: 01 54 77 362, 01 54 77 360
Fax: 01 547 73 64