Member Area
Nahajate se v:
Program Svit na Festivalu za tretje življenjsko obdobje Natisni E-mail

Program Svit bomo tudi letos predstavljali na že 9. Festivalu za tretje življenjsko obdobje, ki bo potekal v Cankarjevem domu v Ljubljani od 30. septembra do 2. oktobra 2009.

V okviru festivala smo pripravili posebno predavanje o tem, kako lahko organizacije, združenja in posamezniki pomagajo programu Svit reševati življenja. Predavanje bo 30. septembra ob 13.30. Naslednji dan, 1. oktobra, pa bo od 10.00 do 12.00 potekala delavnica, na kateri se bo mogoče podrobno seznaniti s programom, načini vključevanja, pravilnimi postopki pri sodelovanju v programu, pa tudi z zdravljenjem morebitnih odkritih bolezni debelega črevesa. Na delavnici bodo sodelovali ugledni zdravstveni strokovnjaki, pa tudi ljudje, ki so se sami spopadli z zahrbtno boleznijo – rakom na debelem črevesu.

Predavanje in delavnica bosta sproti prevajana v znakovni jezik, prevajanje v znakovni jezik pa bo 1. oktobra od 14.00 do 18.00 zagotovljeno tudi na razstavnem prostoru Programa Svit. Zato vse gluhe in naglušne takrat še posebno vabimo, da nas pridejo obiskat – z veseljem bomo odgovorili na vsa vprašanja!
banner-f3o_09.jpg

Festival za tretje življenjsko obdobje je edina in največja tovrstna prireditev v širšem evropskem prostoru. Hkrati edina, ki posveča veliko pozornost in se zaveda pomembnosti družbenih vprašanj starejše generacije ter pomena njene modrosti in izkušenosti. Prireditev, ki povezuje vse generacije ter umešča v program kulturno ustvarjalnost starejše in mlajše generacije. Sodeluje 145 razstavljavcev, ki so zapolnili 1.204 m2 razstavnega prostora v desetih tematskih parkih, devet ministrstev in Mestna občina Ljubljana. Tako festival predstavlja tudi ustvarjalno okolje, kjer se lahko predstavijo še širši javnosti ter preko parkov zajema tudi vsa področja pomembna za visoko kakovost življenja tretje generacije ter za »Za strpno in socialno sožitje vseh generacij«. Program 9. Festivala za tretje življenjsko obdobje v številkah: 121 dogodkov kulturnem programu, 80 v izobraževalnem programu (konferenca, 41 predavanj, 11 okroglim miz, 26 odprtih delavnic, 2 posveta), 8 dogodkov posebej namenjenih otrokom. Skupaj kar 209 dogodkov.
 
  • Slovensko
  • English

Anketa

Ali ste se že kdaj udeležili delavnic Programi svetovanja za zdravje v zdravstvenih domovih?
 

Vizitka

CINDI Slovenija

Nacionalni inštitut za javno zdravje
Center za upravljanje programov preventive in krepitev zdravja

Zaloška 29
1000 Ljubljana
Tel: 01 54 77 362, 01 54 77 360
Fax: 01 547 73 64