Member Area
Nahajate se v:
TV oddaja za mlade Natisni E-mail

Zdravstveno-izobraževalne polurne TV oddaje za mlade UŽIVAJMO V ZDRAVJU si lahko ogledate vsako sredo od 18.10.2006 do 23.12. 2006 ob 18:30 na 2. programu TV Slovenija. Ponovitve oddaj bodo vsako ... 

Zdravstveno-izobraževalne polurne TV oddaje za mlade UŽIVAJMO V ZDRAVJU si lahko ogledate vsako sredo od 18.10.2006 do 23.12. 2006 ob 18:30 na 2. programu TV Slovenija. Ponovitve oddaj bodo vsako soboto ob 13:10 na TV SLO 1. Obiščite tudi podporno spletno stran projekta www.uzivajmo.com .


TV projekt UŽIVAJMO V ZDRAVJU je skupni projekt CINDI Slovenije in Ministrstva za zdravje RS v sodelovanju z regijskimi ZZV-ji in nekaterimi drugimi partnerji.

V vsaki oddaji bo nastopal drug gost - vzornik mladih (6 Pack Čukur, Živa Vadnov, Luka Špik idr.), ki se bo skozi pripravo svoje najljubše, in za zdravje primerne jedi, z voditeljem oddaje Akiro Hasegawo pogovarjal o svojem življenjskem slogu.

V okviru oddaje bo strokovna in ključna sporočila za mlade v zvezi z zdravim življenjskim slogom posredoval tudi strokovnjak.

Del vsake oddaje bo prispevek s terena, v okviru katerega vam želimo predstaviti primer dobre prakse, in sicer osnovno ali srednjo šolo, ki je uspela urediti zdravo in redno šolsko prehrano ali pa izvajajo zanimive projekte v zvezi z zdravo prehrano in/ali projekte v zvezi s spodbujanjem rednih gibalnih navad.

Posamezna oddaja bo vsebovala tudi nagradno vprašanje, ki se bo navezovalo na glavno temo oz. vsebino oddaje. Teme oddaj bodo npr. zajtrk, manj maščob v prehrani, gibanje za zdravje, več sadja in zelenjave ipd.

TV projekt bo podprt s spletno stranjo www.uzivajmo.com , ki bo začela
obratovati 18.10.2006 in na kateri boste vsi zainteresirani dobili podrobnejše podatke o zdravi prehrani in gibanju za zdravje.

Vsako sredo, takoj po predvajanju TV oddaje, boste imeli možnost udeležiti se spletnega foruma. Na vaša vprašanja bodo 2 uri odgovarjali strokovnjaki.

Na spletni strani bo možnost odgovarjati ravno tako na nagradna vprašanja posameznih oddaj. Zaključno žrebanje zdravih nagrad bo maja 2007 in bo podprto z zaključno prireditvijo.

V okviru spletne strani boste imeli mladi možnost odgovarjati tudi na spletno anketo v zvezi s prehranjevalnimi in gibalnimi navadami.
 
  • Slovensko
  • English

Anketa

Ali ste se že kdaj udeležili delavnic Programi svetovanja za zdravje v zdravstvenih domovih?
 

Vizitka

CINDI Slovenija

Nacionalni inštitut za javno zdravje
Center za upravljanje programov preventive in krepitev zdravja

Zaloška 29
1000 Ljubljana
Tel: 01 54 77 362, 01 54 77 360
Fax: 01 547 73 64